Menu

 

МКФна открито  „ДНИ НА КУКЛИТЕ”, Бургас се провежда за първи път през август 2014 г. по повод 60-годишнината на ДКТ  Бургас.

Фестивала е ежегоден. Няма състезателен характер. Всички спектакли се играят на лятна сцена „Охлюва“ в морската градина на града при свободен достъп на всички зрители. Часовете на спектаклите и съпътстващите събития са съобразени с характерния за туристическия ни град ритъм -в прохладните вечерни часове – от 18.30ч., 19.30ч. и 20.30ч., в продължение на 7 дни през първата цяла седмица на август.

Програмата включва 4 чуждестранни и 7 български трупи, като всяка трупа играе по едно представление в два различни дни.

Традиционно, фестивала се открива със спектакъл на Куклен театър-Бургас, а последния ден се провежда  Парад на хвърчилата.

При селекцията определящ фактор е цялостната визия на фестивала – възможността зрителите да се запознаят с различни системи кукли и съвременни тенденции в развитието на кукления театър.

Изискване към спектаклите е да могат да бъдат представяни на открито.

Фестивала осигурява високо квалифициран технически  персонал, професионална озвучителна и осветителна техника, сцена с размери ш-5м, д-4м, в-3м, черно облекло, странични кулиси и гръб, гримьорна, помещение за съхраняване на декори и кукли.

Фестивалът заплаща представленията, дневните разходи и настаняването на всички участници, както и част или цялата сума за транспортните разходи на чуждите трупи (самолетни билети или гориво).

Всички трупи получават малка пластика и грамота за участие.

 

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ:ПРИКАЧЕНИ ФАЙЛОВЕ

 

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ /WORD ДОКУМЕНТ              ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ /PDF ДОКУМЕНТ

 

 

    

нагоре

За контакти

  • Директор       Тел:+359 56 84 29 98
  • Каса             Тел:+359 56 84 12 35
  • Счетоводител Тел:+359 56 84 07 35
  • Email:           Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Login or Register